Studielift123 | Even voorstellen | Annemieke Groeneveld

Ik ben Annemieke Groeneveld, eigenaar van Time 2 Control en ontwikkelaar van de cursus
“Snel leren = leuk leren” en het mentorprogramma Studielift123. 
De cursus “Snel leren = leuk leren” helpt middelbare scholieren en studenten in zes weken naar een eigen effectief leersysteem. Voor deze cursus worden vanaf september 2013 trainers opgeleid, meer informatie hierover vind je via www.time2control.nl.  Vanuit het succesvolle concept van deze cursus is het mentorprogramma Studielift123 ontwikkeld, waarin het eerste jaar voornamelijk gericht is op de studievaardigheden uit de cursus “Snel leren = leuk leren”. 
Dankzij het brede netwerk aan, waar nodig in te zetten, trainers is een intensief implementatietraject voor Studielift123 mogelijk.
Mentoren krijgen een 2-daagse opleiding. Vakdocenten krijgen een workshop van een dagdeel zodat zij met hun vak aan kunnen sluiten bij de technieken en vaardigheden die de leerlingen tijdens mentorles krijgen aangereikt.  Ouders krijgen een presentatie en kunnen met korting zelf een workshop snellezen en mindmappen volgen zodat zij thuis samen met hun kind kunnen oefenen en hun kind waar nodig extra kunnen ondersteunen. Hiermee is Studielift123 een verbindende schakel tussen de leerling, de school en thuis.

Gedurende 3 jaar mentorles maakt de leerling in het werkboek zijn eigen profiel aan. Hierin worden onder andere kwaliteiten, vaardigheden, doelen en actiepunten verzameld om zo te komen tot een groeiend inzicht in toekomstgerichte mogelijkheden qua profiel, studie en beroep.
Profiel-, studie- en beroepskeuze zijn hiermee al in een vroeg stadium onderdeel van het programma.
In eerste instantie niet gericht op de keuze zelf maar op de kwaliteiten en vaardigheden van de leerling om vanuit die kwaliteiten te kijken welk(e) profiel, studie en beroep hier het beste bij aansluit.

Als je weet wat je kwaliteiten zijn en je weet hoe je het beste kunt leren dan daalt de weerstand en stijgt de motivatie. En dát is wat we met Studielift123 willen stimuleren.
Studielift123 © ™ is een concept van Time 2 Control © ™  |  info@studielift123.nl
 
Studielift123 Studielift123 Studielift123 Studielift123 Studielift123 Studielift123 Aanvraag download brochure Word e-mail abonnee
 
Privacyverklaring