Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00Review Erasmus College Zoetermeer | 2022

Patricia Vonk - Mentor / Docent LO/LO2 / Sectievoorzitter

Studielift 123 methode en begeleiding van leerlingen met ‘Snel leren=leuk leren’ en ‘Actief leren leren’.

In de huidige praktijk van het onderwijs merken we dat het ontwikkelen en ondersteunen van leer- en studievaardigheden steeds belangrijker wordt. Ook vanuit leerlingen en ouders is de vraag hiernaar groot.

Door een maatschappij waar keuzes voor leerlingen enorm groot zijn is het moeilijk om je te focussen op schoolwerk, waardoor het zelfvertrouwen hierin soms heel laag is. Door alle leerlingen te ondersteunen bij leer- en studievaardigheden willen wij ze het vertrouwen meegeven voor de rest van hun leven.

Met een klein groepje collega's zijn we in contact gekomen met Annemieke Groeneveld van Studielift. Na een prettig contact hebben we gekozen om de all-in one mentormethode Studielift123 te gaan introduceren bij ons op school. Wij zien dit als een methode waar leerlingen hun hele schoolcarrière uit kunnen leren en wij hen als docenten in kunnen ondersteunen.

Samen met alle brugklasmentoren zijn we begonnen met de mentortraining. Een prettige en aangepaste training voor onze Daltonschool. Ook is een aantal collega's nog doorgegroeid naar trainer ‘Snel leren=leuk leren’ en ‘Actief leren leren’, zodat ook de bovenbouwleerlingen effectief ondersteund kunnen worden.

Doordat veel leerlingen en collega's enthousiast zijn hebben we besloten om volgend schooljaar de methode voor de hele onderbouw in te voeren en gezamenlijk met Annemieke onze onderbouw mentoren te trainen, zodat we de leerlingen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij leer- en studievaardigheden.

Gedurende dit hele proces is Annemieke bereikbaar voor advies om even te sparren.

Een prettige samenwerking!


Geïntereseerd in ons mentorprogramma?