Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00Review Pieter Groen College Katwijk | 2014-2015

Brugklas Coördinator Bert van Laar

Altijd is een school op zoek naar verbetering van het lesmateriaal. Juist ook wanneer het gaat om het aanleren van studievaardigheden. Daar profiteren zoveel mogelijk leerlingen van bij praktisch alle vakken. Inzichten over de juiste leermethodes veranderen met de tijd nog wel eens. Veel hebben we in de loop der jaren langs zien komen van de diverse uitgevers. 

In het schooljaar 2014-2015 zijn we in de brugklassen gestart met Studielift123 van Time 2 control. Deze methode focust in het eerste jaar op de vaardigheden plannen, leren leren, snellezen, mindmappen en geheugentechnieken. We zijn daarmee in de mentorlessen aan de slag gegaan met als resultaat een generatie brugklassers die beter dan voorheen tools kan hanteren om goede leerresultaten te behalen.
Bovendien hebben we een enthousiaste groep mentoren die met deze methode een zinvol programma van zo’n 30 lessen kan aanbieden. Was dan ineens alles wel goed bruikbaar? Niet alles even goed, maar het bijzondere was dat we in een regelmatig overleg met Annemieke Groeneveld, de bedenker en ontwikkelaar van Studielift123, konden terugkoppelen wat voor verbetering vatbaar was. En dat heeft inmiddels geleid tot aanpassingen in de volgende druk voor schooljaar 2015-2016.
Zo ontstond een methode op maat die voldoet aan de wensen van het Pieter Groen. 

Studielift123 zal verder worden doorontwikkeld voor gebruik in de andere jaarlagen op onze school. Dat is wel zeker.

Geïntereseerd in ons mentorprogramma?