Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00
rud

Ik ben Annemieke Groeneveld,
bedenker van de all-in one mentormethode Studielift123

Ik ben Annemieke Groeneveld, eigenaar van Studielift en ontwikkelaar van de concepten ‘Snel leren = leuk leren’, ‘Actief leren leren’ en de all-in one mentormethode Studielift123.

De cursus ‘Snel leren = leuk leren’ helpt middelbare scholieren en mbo-studenten in zes weken naar een eigen efficiënt leersysteem. ‘Actief leren leren’ is een cursus van zes lessen à één uur voor leerlingen vanaf 3 Havo en mbo, waarin je aan de slag gaat met je leerhouding, leergedrag, leertechnieken, reflecteren en je persoonlijk leerplan. Voor beide concepten kun je een (online) opleiding volgen, meer informatie hierover vind je via www.studielift.nl. 

In de all- in one mentormethode Studielift123 komen alle facetten van bovengenoemde concepten samen, met als hoofdthema’s studievaardigheden, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Alle 160 (mentor)lessen gebundeld in één werkboek voor alle leerjaren, zodat scholen naar eigen inzicht leerlingen maatwerk of een klassikale methode aan kunnen bieden door mentoren of leerlingcoaches. De mentoren of leerlingcoaches werken met een mentorboek inclusief de werkbladen van de leerlingen en de methode is aangevuld met een apart theorieboek, zodat de kennis altijd beschikbaar is voor zowel leerlingen als hun begeleiders.

Mentoren, vakdocenten en ouders kunnen desgewenst trainingen, workshops of (online) presentaties volgen om de implementatie en betrokkenheid van de methode te versterken.

Hiermee is Studielift123 een verbindende schakel tussen de leerling, school en thuis.

Als je weet wat je kwaliteiten zijn en je weet hoe je het beste kunt leren dan daalt de weerstand en stijgt de motivatie. En dát is wat we met Studielift123 willen stimuleren.

Ik nodig je hierbij van harte uit om een kijkje op mijn website nemen en kom graag in contact met jou via info@studielift.nl of 06-17 23 44 17.

Annemieke Groeneveld

2022 - STUDIELIFT BESTAAT 10 JAAR

...wat een geweldige tijd!

Op 10 januari 2022 bestond Studielift 10 jaar. Tien fantastische jaren met ontwikkelingen, evenementen, trainingen en heel veel groeimomenten. Bekijk de video voor een mooie impressie van dit jubileum.

"als je weet wat je kwaliteiten zijn en je weet hoe je het beste kunt leren dan daalt de weerstand en stijgt de motivatie, dat is wat we met Studielift123 willen stimuleren"

TIJDLIJN STUDIELIFT123

Company History
2024
Mentorkaarten Studielift123

Met de aanvullende set Mentorkaarten kunnen mentoren en coaches binnen hun klas differentiëren en hun leerlingen zelfstandig in kleine groepen laten werken aan studievaardigheden, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Elk van de 10 onderwerpen uit de all-in one mentormethode is voorzien van meerdere opdrachtkaarten en een instructiekaart voor de mentor, met hierop een overzicht van de kaarten binnen dat onderwerp, voor welk leerjaar deze kaarten geschikt zijn en welke executieve vaardigheden worden versterkt met de opdrachten. Ook 1-op-1 coaching vanuit de mentormethode wordt nog makkelijker met de Mentorkaarten Studielift123.
Company History
2023
E-trainingen ‘Snel leren = leuk leren' en ’Actief leren leren'

De opleidingen tot trainer ‘Snel leren = leuk leren’ en ‘Actief leren leren’ kunnen nu volledig in eigen tijd worden gevolgd. Na het afronden van de e-modules volgt voor de certificering een 1-op-1 Zoom call met Annemieke Groeneveld, waarin de thuisopdrachten worden nabesproken, alle vragen worden beantwoord en het draaiboek van de desbetreffende cursus wordt toegelicht.

Company History
2022
Studielift123-junior – groep 8

Op veler verzoek en aansluitend bij de subsidieregeling Doorstroomprogramma po-vo brengt Studielift een juniorvariant van de succesvolle all-in one mentormethode Studielift123 op de markt, Studielift123-junior, een lespakket van 28 lessen, verdeeld over 7 thema’s om leerlingen van groep 8 optimaal voor te bereiden op de brugklas.

Company History
2021
Studielift planagenda

Studielift lanceert haar eigen planagenda, naadloos aansluitend bij het mentorprogramma, inclusief alle schema’s uit het 5-stappenplan om effectief te leren plannen en een maandelijkse reflectiepagina om leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen bij het plannen en organiseren van het huiswerk.

Company History
2020
All-in one mentormethode Studielift123

Meegaan met je tijd betekent meebewegen in de markt. Het mentorprogramma Studielift123 is met ingang van het schooljaar 2021-2022 omgezet naar een all-in one mentormethode, zodat mentoren en leerlingcoaches de mentorlessen zowel individueel als in kleine groepen of klassikaal in kunnen zetten. Alle 160 lesblokken zijn in één handzaam werkboek en mentorboek verzameld, in te zetten in alle lesjaren gedurende de hele schooltijd van leerlingen.

Company History
2019
Mentorportaal

Met ingang van schooljaar 2019-2020 ontvangen alle mentoren die met het programma Studielift123 werken inlogcodes voor het ondersteunende mentorportaal, met hierin instructievideo’s, aanvullende werkbladen en per leerjaar werkvormen m.b.t. kennismaken, samenwerken, groepsvorming en energizers.

Company History
2018
VanDijk en Iddink

Time 2 Control sluit contract met VanDijk en Iddink, de boeken van Studielift123 zijn vanaf 2019 verkrijgbaar via deze leveranciers.  Zo kunnen de lesboeken direct in het schoolpakket van de leerlingen worden opgenomen of door de leerlingen via de betreffende websites besteld worden.

Company History
2017
NOT Beurs met live presentatie lessengenerator

Tijdens de NOT-beurs konden belangstellenden live op een pc-scherm zien hoe het samenstellen van een ‘eigen’ mentorprogramma via de lessengenerator werkt. Middels het slepen met lesblokken konden zij hun eigen volgorde en inhoud van het programma bepalen.

Company History
2016
Unieke lessengenerator

Time 2 Control komt met de unieke lessengenerator. Vanuit de ruim 180 lesblokken kunnen scholen hun eigen programma samenstellen voor één of meerdere jaren, voor onderbouw of bovenbouw, op maat, passend bij het programma en de wensen van de school.

Company History
2015
Eerste NOT beurs met lancering mentorprogramma Studielift123

Time 2 Control staat voor de eerste keer op de NOT- beurs in Utrecht en lanceert haar mentorprogramma Studielift123. Ruim twintig enthousiaste gecertificeerde trainers stonden belangstellenden te woord en beantwoorden al hun vragen over de verschillende concepten.

Company History
2014
Studielift123 | Pilot

Eerste school start met het mentorprogramma Studielift123 – Pieter Groen uit Katwijk werkt als eerste school in Nederland middels een pilot met het mentorprogramma. De feedback vanuit de mentoren is verwerkt en meegenomen in het doorontwikkelde lesprogramma.

Geïntereseerd in ons mentorprogramma?